Ivana Müller

Working Titles

za 6 (20:30) & zo 7 (15:00) nov 10
STUK Soetezaal

Tijdens de vertoning van zondag kunnen kinderen (4-12 jaar) gratis deelnemen aan een workshop. Meer info via 016 320 320.

Working Titles is afwisselend mooi en angstaanjagend, maar ook steeds geestig. Ivana Müller is een meester in verbeeldingskracht én een meester in het fileren van onze waarneming. Vier zwijgende performers groeperen en hergroeperen zeven manshoge poppen zonder hoofd. Eenvoudige teksten geprojecteerd op de achterwand vertellen een verhaal in acht delen, of beter: zetten de verbeelding van de toeschouwer in gang. Gebeurtenissen - zijn ze verzonnen, zijn ze ‘echt'? - ontrollen zich: een romance, een ongeluk, een terroristische aanslag. Met haar nieuwe internationale productie Working Titles etaleert Ivana Müller opnieuw haar fascinatie voor interpretatie en perceptie. Wat zegt het woord, wat zegt het beeld? Wie stuurt wie? Manipuleren de performers de poppen of juist andersom?

“Adam is 43, single, doet iets in de entertainment en moet zijn gewicht in de gaten houden. Terwijl we deze persoonlijke typering lezen op het toneel- brede beeldscherm, zeult Bill (39, Londen) Adam rond. Adam heeft geen hoofd en zijn lijf is van stof. In Working Titles gaat theatermaker Ivana Müller, die druk pendelt tussen de Europese avant- gardepodia, haar hardnekkige fascinatie voor hoe verhalen worden verteld en hoe betekenissen worden gevormd te lijf met nieuwe munitie: naast de vier levensechte performers staan zeven pop- pen. Hun gezichten ontbreken, maar een ‘smoel’ krijgen ze, net als de mensen van vlees en bloed, door de teksten die als een stille voice-over ons hoofd binnendringen en daar onze gedachten en beelden manipuleren. En zoals altijd zitten de beschouwende en originele constructies van Müller ingenieus in elkaar (...).” [mirjam van der linden, de volkskrant]

“Optimistischer kan fundamentele kritiek op culturetainment niet worden geformuleerd.” [der standard]

“...humor die het gezicht het volle uur op lachstand houdt.” [trouw]

www.ivanamuller.com
Video

duur: 70'

regie, choreografie: ivana müller | concept: ivana müller en bill aitchison | tekst: ivana müller en performers | lichtontWerp/techniek: martin kaffarnik | geluidontWerp: viljam nybacka | productie-assistent: emmanuel chifolleau | productie & management: gerco de vroeg | dank aan albane aubry, nils de coster, thomas frank, geert vaes | productie: i’m’company | coproductie: productiehuis rotterdam, brut Wien | met steun van nederlands fonds voor de podiumkunsten, parc de la villette, (parijs), théâtre national de chaillot, (parijs), theater frascati, (amsterdam)

basis €13, reductie €9

© Barbara Palffy
var/media/events/.thumbs/ad30bab8ac7ff4699eab452e408787df.jpg STUK_Event/gallery/.thumbs/d9826c31dabe7200a2c7b7a2a889c8bf.jpg