Jan Lauwers & Needcompany [BE]

The House Of Our Fathers

do 3 nov 11, 18u00 - 22u00 | vr 4 - zo 6 nov 11, 11u00 - 18u00 . M Leuven Zalen 15-18
Museum M

Jan Lauwers “In theater bepaalt de maker de tijd van de waarneming van een beeld. Bij een ‘beeldend' kunstwerk bepaalt de waarnemer zelf zijn tijd. In mijn theaterwerk gebruik ik het begrip grensbeeld. Een grensbeeld is een beeld dat, doordat ik de normale tijdsduur van de waarneming verleng, de tijd krijgt om door te dringen in de hersenen van de waarnemer. Dit beeld maakt dan geschiedenis bij de waarnemer. Het beeld wordt herinnering. Op dat moment valt het onderscheid tussen een grensbeeld (in het theater) en een beeldend werk weg. Als kunst niet doordringt in de herinnering van de waarnemer bestaat het niet.”

Jan Lauwers en Needcompany tasten met The House of our Fathers de grenzen af tussen beeldende kunst en theater. In deze museale, labyrintische totaalinstallatie zijn acteurs, dansers en muzikanten aanwezig die doorlopend performances brengen. Dit werk is tegelijkertijd een levend kunstwerk en een doorlopende voorstelling waarbij bezoekers zelf bepalen hoe lang ze blijven kijken. Needcompany combineert zo museum en theater en deconstrueert de gangbare tijdsbeleving van beide disciplines.

Deze performance maakt deel uit van “25 jaar Needcompany”.

Concept Jan Lauwers en Needcompany. Performers Grace Ellen Barkey, Hans Petter Dahl, Anneke Bonnema, Julien Faure, Yumiko Funaya, Benoît Gob, Maarten Seghers, Jan Lauwers, Elke Janssens, e.a. Productieleiding Luc Galle Met de steun van de Vlaamse Overheid Een Needcompany productie

GRATIS

© C. Kleiner
var/media/events/.thumbs/68c99f366d36dae2b6b5e54760a162c1.jpg