Yael Davids [ISR/NL]

do 8, vr 9, za 10 & zo 11 nov 12
M, Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Het oeuvre van Yael Davids vertrekt van het verhalend karakter van documentatie en herhaling. Met een beperkt aantal gebaren en belangstelling voor de notie van performance proberen haar installaties herinneringen aan een vluchtige aanwezigheid vorm te geven. Het werk van Davids, afkomstig uit Israël, verwijst zowel naar de tumultueuze politieke geschiedenis van een natie-in-wording als naar haar eigen individuele biografie die werd beïnvloed door verlies en rouwervaringen. In de tentoonstelling in M zijn breekbaarheid en splitsing de centrale thema's. De tentoonstelling brengt een ruimtelijke opstelling met glazen platen, keramiek, foto’s en geweven doeken.

De tentoonstelling is nog tot 20 januari 2013 te zien in M.
Met de steun van het Mondriaan Fonds

logo_mondriaanfonds.jpg


ZO 11.11 14.00 – 17:00
PERFORMANCENAMIDDAG gecureerd door YAEL DAVIDS

In het kader van haar solotentoonstelling stelt Yael Davids een namiddag met drie performances samen: Inging van Jeanine Durning, Obliterating An Image van Yael Davids & André Van Bergen en Practical Training In Thinking van Snejanka Mihaylova.

‘Zowel het werk van Jeanine als van Snejanka bevindt zich op een as die me boeit. Het lijkt of hun werk niet kan gedefinieerd worden, ze bestaan in een fractie van een moment, net voordat het vastgezet, een beeld wordt. Hun werk voelt aan als levend, iets dat ademt, bloed doet stromen, zoekt... Alsof ze geblinddoekt voor de ogen van het publiek tot leven komen.’ Yael Davids, augustus 2012.

€9 (individuele bezoeker)
€7 (reductie)
€3 (kinderen tussen 13 en 18)
Gratis (kinderen jonger dan 13 begeleid door een volwassene)

Met 1 ticket hebt u toegang tot het volledige Playground-programma in M.

© Y.Davids
var/media/events/.thumbs/0bb1cdf404271c8fb4a7e13900eabb81.jpg