PRAKTISCH

STUK KUNSTENCENTRUM

Naamsestraat 96
3000 Leuven
www.stuk.be

TICKETS
www.stuk.be
ticket@stuk.be
+32 (0)16 320 320
ma > vr: 10:00-22:30
za > zo: 19:30-22:30
Op vertoon van je M-dagticket aan het STUK Onthaal heb je recht op het reductietarief voor STUK-voorstellingen van die dag.

REDUCTIETARIEF
voor STUKkaart, STUKabonnees & Cultuurkaart KU Leuven, KHLeuven, Lemmensinstituut en Groep T.

M-mUSEUM LEUVEN

L. Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
www.mleuven.be


INFO EN RESERVATIES
www.mleuven.be
bezoekm@leuven.be
+32 (0)16 27 29 29
OPEN
ma > di & vr > zo: 11:00-18:00
do: 11:00-22:00
wo: gesloten 


TICKETS

M-onthaal: €12 - €10 - €5 - Gratis
Online*: €9 - €7 - €3 - Gratis
*exclusief administratiekosten €1,50 per transactie
Op vertoon van je STUK-ticket aan het onthaal heb je recht op het reductietarief van M.

 

foodground

Festivalkeuken in het STUKcafé: 18:00-21:00

Playground 2016

Van 17 tot 20 november 2016 vond de tiende editie plaats van Playground. Deze feesteditie was alvast een succes voor organisatoren M-Museum Leuven en STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid. Het festival bouwde de afgelopen tien jaar een sterke reputatie uit binnen de live art kunstenwereld. De mix van klein experimenteel werk en grotere voorstellingen kon ook dit jaar kon het rekenen op de aandacht van buitenlandse curatoren en programmatoren, uit Portugal, Groenland, Frankrijk, Italië, Duitsland, UK, Spanje, Litouwen, Egypte, Luxemburg, Nederland. Zij kwamen speciaal naar Leuven om nieuw talent te ontdekken.

Tijdens deze editie sprong vooral de Amerikaanse kunstenares Mary Reid Kelley in het oog. Onlangs won ze de prestigieuze MacArthur Prize. Haar tentoonstelling in M en de performance This Is Offal in STUK losten alle verwachtingen in en bleken een voltreffer bij het publiek. For Claude Shannon van Liz Santoro en Pierre Godard was de openingsvoorstelling die genomineerd was voor de Bessie Awards. Naast deze voorstellingen waren er nog heel wat boeiende performances in M die de toevallige bezoeker konden verrassen. Alex Cecchetti leidde de bezoekers rond in het museum, geflankeerd door twee operazangers. Daar waar Anna Barham het publiek in interactie liet gaan met een spraakherkenningscomputer, werd het wat verder muisstil bij de nieuwe installatie van Paul Hendrikse.

Speciaal voor deze verjaardagseditie was er een oproep naar de binnen- en buitenlandse kunstopleidingen die het festival de afgelopen tien jaar trouw bezochten. Een selectie van de meest boeiende ingediende projecten werd op zondagnamiddag tijdens Playground Platform getoond. Dankzij deze unieke oproep bezochten heel wat kunstscholen het festival en kan de kruisbestuiving verder gezet worden.